2024. április 19. - Emma

Gyakorlat a Sajó partján

Ár- és belvízvédelmi osztaggyakorlatot tartottak szerdán Miskolc határában a Sajó folyó partján az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szakemberei.
2007. november 7. szerda 16:42 - Hírextra
A feltételezések szerint egy nagyobb esőzés hatására megáradt a Sajó, emiatt már elrendelték az elsőfokú árvízvédelmi készültséget, az előrejelzés alapján pedig további vízszintnövekedésre számítanak. A rendkívül magas vízállás szükségessé teszi a védelmi osztag mozgósítását, illetve a zsilipműtárgy közelében szivattyútelepítési, szádfalazási, továbbá töltéskorona magasítási védekezési munkákat alkalmaznak - ismertette a gyakorlat részleteit a távirati irodának az igazgatóság vezetője.

Rácz Miklós emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évben több jelentősebb, sok esetben rendkívülinek mondható árhullám vonult le tetemes kárt okozva a Tisza, a Bodrog, a Hernád és a Tarna folyók mentén, illetve a 1999-2006. évek közötti időszakban többször hónapokon keresztül védekeztek a belvízi elöntések mérséklésével és megszüntetésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását