2024. március 2. - Lujza

Gyakorlat árvíz ellen

Hangszórón rendelték el a gondozottak és a környéken élő lakosság autóbuszokkal való kitelepítését az Újszászi Szociális Otthon udvarán szerdán délelőtt tíz órakor, szerencsére ezúttal csak gyakorlat céljából.
2007. november 7. szerda 16:06 - Hírextra
Vízkár-elhárítási feladatokra - ár- és belvíz-védekezésre, árvízvédelmi komplex csoportban való részvételre, valamint a szakszerű kitelepítésre tartottak kétnapos felkészítést Újszászon és Szászbereken a polgári védelmi szervezet állományának.

A keddi elméleti felkészítés után szerdán több újszászi helyszínen - a polgármesteri hivatalban, a kijelölt gyülekezőhelyen, a veszélyeztetett településrészben - készségfejlesztő gyakorlati foglalkozásokon vett részt az állomány. Az utóbbi helyszínen például a feltételezett árvíz ellen homokzsákokból álló ideiglenes védművet is épített a polgárvédelmi szervezet erre kiképzett szakalegysége.

Elégedett vagyok a gyakorlattal, mert az egészségügyi, környezetvédelmi előírásoknak, és egyéb jogszabályoknak megfelelően készítettek elő mindent - mondta a távirati irodának Csomós Mátyás polgárvédelmi ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.
Hozzátette: a kiképzés azt a célt szolgálja, hogy a polgármesterek világosan lássák, milyen feladatuk, kötelezettségük van veszélyhelyzetben. Újszászon a polgármester utasításai, a bevonulók felszereléssel való ellátása, a polgárvédelmi szakalegységek munkája rendben megtörtént, mindenben szakszerű volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását