2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Vizsgálják meg a Nap-keltét!

A médiahatóság eljárását kezdeményezi a Magyar Televízió (MTV) Nap-kelte című műsorának szombati adása miatt Szalai Annamária, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja - olvasható az MTI-hez is eljuttatott beadványban.
2007. november 6. kedd 20:47 - Hírextra
Indokolása szerint a kifogásolt interjúban Gerő András történész a köztársasági elnök tavaly októberi magatartását minősítő szavaival foglalkozott, s noha ennek során a nyilatkozó "egy sor vitatható kijelentést is tett, a műsorvezető csak a beszélgetés első részében kísérelte meg az elhangzottakat kiegyensúlyozni és az eltérő nézeteket, adott esetben a vendége véleményének ellentmondó tényeket megemlíteni".

Az ORTT tagja példaként említi Gerő András azon kijelentését, hogy Sólyom László megválasztásának körülményei is "egy kicsit pöttyösek voltak", valamint azt, hogy "Ez az ember a bazsarózsákért képes demonstratíve felmenni egy hegyre, de a tekintetben, hogy mondjuk Magyarországon a köztéri tüntetéseken egy éve magától értetődő a zsidózás és ez ellen semmilyen demonstratív gesztust nem tesz, ez nem magától értetődő".

Hozzáteszi, Verebes István műsorvezető a fentiekhez hasonló kijelentések sorának meghallgatása után szerényen csak annyit jegyzett meg, hogy "nem szóltam közbe, mert úgy gondolom, hogy nálamnál képzettebbeknek kell vitatnia mindazt, amit te itt elmondtál".

"Álláspontom szerint egy újságírónak - különösen a közszolgálati televízióban - kötelessége, hogy az újságokban, médiában napvilágra látott tények alapján a meghívott vendég szájából elhangzó egyes pontatlanságokat, helytelen állításokat kijavítsa, illetőleg vendégét az eltérő véleményekkel, nézetekkel szembesítse, vagy legalábbis megemlítse azokat" - áll a testületi tag beadványában.

Mint írja, a műsorvezető a homályos célozgatásokat megvilágítatlanul, a pontatlanságokat, csúsztatásokat kiigazítatlanul hagyta, ezáltal "a műsorszám súlyosan elfogulttá lett", és azon vélekedés, nézetrendszer "megerősítését eredményezte", hogy Sólyom László alkalmatlan a tisztségére.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

advocaat
2007. november 7. 03:32
KÉT ZSIDÓ komcsibérenc összesúgott nyilvánosan:

ezt DURVÁN szankcionálni kell, nem szarakodni!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását