2024. május 5. - Györgyi

Járható lesz a rakpart

November 30-án ismét megnyitják a Műegyetem előtti felső rakpartot a járművek előtt - tudta meg az MTI kedden városházi forrásokból.
2007. november 6. kedd 20:39 - Hírextra
Csordás Mihály, a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályvezetője ezt megerősítve, elmondta, hogy tavaly tavasszal zárták le ezt a területet a 4-es metró Gellért téri állomásának építése miatt.
Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke, aki a XI. kerület alpolgármestere is, az MTI-től értesült arról, hogy ismét járhatóvá válik a Műegyetem előtti rakpart.

Közölte, hogy eredetileg már tavaly októberben vissza kellett volna adni ezt a területet a forgalomnak.
A szabad demokrata politikus megjegyezte, hogy tájékozódik az ügyben, mivel ismeretei szerint a budai főgyűjtő csatorna építése miatt ismét le kell majd zárni ezt a területet.

Hozzátette, hogy a kerület évente néhány tízmillió forintnyi közterület-használati díjat szed a 4-es metrót építő cégektől. A metró építésének támogatásaként a szokásos tarifa egytizedét kérik, illetve nem a cégek által elfoglalt teljes közterület, a felvonulási terület után, hanem csak a felépítmények által elfoglalt területek használatáért kérik az igen kedvezményes összeget - fűzte hozzá.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását