2024. június 11. - Barnabás

Dávid: banánköztársaság vagy demokrácia, ez itt a kérdés

Ma ugyanolyan válaszút előtt áll Magyarország mint 17 évvel ezelőtt, rövid időn belül el fog dőlni, hogy az ország a valódi polgárosodás vagy pedig a balkanizálódás útjára lép, érett demokrácia vagy banánköztársaság lesz - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnö
2007. április 17. kedd 08:55 - Hírextra
A politikus asszonynak - mint fogalmazott - az a legnagyobb baja, hogy mérhetetlen politikai szembenállás uralja a hazai belpolitikát, amelyben az országot jókra és rosszakra, fehérekre és feketékre akarják kettéosztani. Ezt a fajta megosztottságot ráadásul nehezíti egyfajta kettős mérce, amely szerint az én kommunistám jó kommunista, a másik oldalon levő pedig börtönbe való senkiházi.

Dávid Ibolya azt mondta, hogy pártja egy jobboldali konzervatív csapat, amely nehezen tud együtt élni ezzel a kettős látással, azzal a szerepjátszással, amelyben mindkét oldal csak másik hibáit hajlandó észrevenni.

Nemhogy nemzeti minimum nincsen, törekvés sincsen a ciklusokon átívelő komoly gondolkodásra. Egyetlen kérdésben sincs egyetértés ma Magyarországon a pártok között, nem lehetett az elmúlt ciklusokban egymásra építkező módon előrelépni - mondta. Az MDF elnöke leszögezte: a kormányt le kell váltani a következő választáson. Tájékoztatása szerint az MDF támogatottsága nő, ma már a harmadik erő, megelőzte az SZDSZ-t.

Már nem az a kérdés, bejut-e a parlamentbe, hanem hogy mikor lépi át a kétszámjegyű támogatottságot. Dávid Ibolya megítélése szerint a két nagy párt közötti meddő szembenállás belátható időn belül nem fog változni. Hangsúlyozta, egyben tud bízni, abban, hogy az MDF jelentette harmadik erő támogatottsága legalább 15 százalékon stabilizálódik, és a következő választáson megkerülhetetlen ereje lesz a kormányalakításnak.

Ha a két nagy párt nem hajlandó az ország érdekében együttműködni, akkor az esélyt abban látja, hogy az MDF 2010-ben eldönti a választást. Megjegyezte, ha az MDF-t meg akarják kerülni, az MSZP-nek és a Fidesznek nagykoalíciót kell alakítania, de "véget kell vetni a haszontalan spirálnak".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását