2024. április 18. - Andrea, Ilma

Új komédiát mutatnak be

A Vidám Színpadon november 16-án, pénteken mutatják be Goldoni komédiáját, A fogadósnőt (Mirandolina); a darabot Novák Eszter rendezi, a főbb szerepekben Tóth Ildikót és Cserhalmi Györgyöt láthatja a közönség - tájékoztatta a teátrum az MTI-t kedden.
2007. november 6. kedd 16:31 - Hírextra

A mű "szabadtéri változata" komoly sikert aratott nyáron a keszthelyi Festetics-kastély parkjában, a színház hasonló fogadtatást remél a "kőszínházi premiertől" is - közölte Kiss Péter sajtófőnök.
Az írásos összegzés szerint Mirandolina körül "szerelmes férfiak röpködnek a fogadóban, mint lepkék a gyertyaláng körül". Egyetlen kivétel van csupán, Ripafratta lovag, aki a szép fogadósnőt észre sem veszi, és ez annyira felbosszantja Mirandolinát, hogy elhatározza: elcsábítja, térdre kényszeríti a híres nőgyűlölőt.

"Veszélyes dolog játszani a tűzzel: a végén lángra lobban minden és fölperzselődik..." - olvasható a darabról szóló tájékoztatóban.

Az előadásban Tóth Ildikó és Cserhalmi György mellett színpadra lép Schlanger András, Magyar Attila, Mihályfi Balázs, Borbás Gabi, Kovács Vanda és Kárász Zénó.

A sajtófőnök kitért arra, hogy a Vidám Színpad felújította a Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk! című darabot, amelyet november 12-én mutatnak be.

Az Anthony Marriot - Alistair Foot szerzőpáros komédiájának középpontjában egy fiatal házaspár áll. A férj és a feleség boldogan és szerelemben élhetné életét, ha a véletlen folytán nem kerülne kereskedelmi mennyiségű pornókazetta a lakásukba.

A felújítás különlegességét az adja, hogy novembertől a fiatal pár szerepében két ígéretes ifjú tehetség mutatkozik be: a Semmi pánik című Woody Allen-vígjátékban debütáló Nagy Cili és a még egyetemista Orosz Ákos - tudatta a Vidám Színpad.

November végén, 26-án és 27-én a 6. Kortárs Drámafesztivál keretében látható a Tel Aviv-i Beit Lessin Színház vendégjátéka, Hadar Galron Mikve című darabja, amelyet Micah Lewensohn rendezett.

A közlés szerint a mikve rituális fürdő, melyet a vallásos zsidó asszonyok a házasságkötéstől a menopauzáig látogatnak, hogy havonta egyszer megmerítkezzenek a vízben, megtisztuljanak, s így újra érintkezhessenek a férjükkel. Hadar Galron darabja egy mikvében játszódik, nyolc női szereplővel.

A főszereplő, Shira, a mikve új, fiatal és lelkes alkalmazottja, de a helyi ortodox közösség mégsem kedveli. Jó viszonyra törekszik főnökével, Shoshanával, aki azonban furcsa módon mindenáron meg akarja őrizni a fürdő "tisztaságát". Kiderül, hogy Shira elődje tisztázatlan körülmények között a medence vizébe fulladt. Shira úgy érzi, tennie kell valamit, meg kell akadályoznia a további tragédiákat - olvasható a darab ismertetőjében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását