2024. április 20. - Tivadar

Határozatképtelenség miatt elmarad a rendkívűli ülés

Határozatképtelenség miatt csütörtökön elmaradt az úgynevezett Advertum-ügyben meghallgatásra kijelölt összevont országgyűlési bizottság rendkívüli ülése, miután a szocialista képviselők nem jelentek meg.
2008. június 19. csütörtök 11:45 - Hírextra
Az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága, valamint a sport- és turisztikai bizottság együttes ülésén Veres János pénzügyminisztert hallgatták volna meg az Advertum Kft. részére nyújtott kormányzati hitelgarancia témájában. A miniszter helyett államtitkára, Keller László jelent meg.
A fideszes képviselők felháborítónak mondták, hogy a kormánypárti képviselők távollétükkel "bojkottálták" az ügy napirendre vételét, valamint azt, hogy bár korábban időpontot egyeztettek Veres János miniszterrel, ő nem jelent meg a testület előtt.

Keller László az ülést követőn rögtönzött sajtótájékoztatót hívott össze, ahol arról beszélt: a kormányzati kezességvállalásra a Fidesz-kormány egy hét évvel ezelőtti döntése miatt volt szükség. Jelezte azt is: nem kötöttek szerződést, ennek csak a lehetőségét teremtették meg a hitelgarancia-vállalással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását