2024. április 27. - Zita

Új párt a nyilvántartásban

Újabb szervezetet, a Magyarok Egymásért Szövetségét vette nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság (OVB) a június 7-i európai parlamenti (EP) választásra hétfői ülésén.
2009. április 27. hétfő 17:27 - HírExtra
Így eddig összesen 24 pártot vettek nyilvántartásba. Csak azok a pártok gyűjthetnek ajánlószelvényeket, amelyek az OVB-nél regisztráltatták magukat.

Az EP-választáson csak azok a szervezetek állíthatnak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választópolgároktól.

Az OVB korábban már döntött 23 párt nyilvántartásba vételéről. Ezek - a kérelmezés sorrendjében - a következők: a Magyar Kommunista Munkáspárt, a Magyar Republikánus Politikai Párt, a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Szociáldemokrata Párt, a Független Kisgazda-Nemzeti Egység Párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyarországi Kisebbségek Pártja, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Magyar Szociális Zöld Párt, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Magyar Demokrata Fórum, a Szabad Demokraták Szövetsége, a Zöldek Pártja, az MCF Roma Összefogás Párt, a Magyar Igazság és Élet Pártja, a Lehet Más a Politika Párt, a Humanista Párt, a Centrum Összefogás Magyarországért Párt, a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt, az Internetes Demokrácia Pártja, valamint a Pajzs Szövetség.

A pártok május 8-ig gyűjthetik az ajánlásokat.Az ajánlás csak akkor érvényes, ha azon szerepel a jelölt és a jelölő szervezet neve, az ajánlást tévő választópolgár neve, címe, személyi azonosító száma, valamint saját kezű aláírása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. április 27. 18:21
Ezt a listat kezigranattal kellene tisztitani!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását