2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nem kért bocsánatot a brit képviselő

Egyre nagyobb nyomás nehezedik az brit ellenzéki konzervatívok vezérére, hogy ítélje el pártja egyik képviselőjelöltjének a bevándorlókról tett kijelentését. Nigel Hastilow nem volt hajlandó bocsánatot kérni, és hétfőn inkább lemondott, miután arról beszé
2007. november 5. hétfő 19:25 - Hírextra
Hastilow egy helyi lapban azt írta, az emberek számára Nagy-Britanniában a legnagyobb probléma a bevándorlás, és Enoch Powellnek igaza volt, "mert visszafordíthatatlanul megváltozott az ország". A politikus csak amiatt fejezte ki sajnálkozását, hogy gondokat okozott megjegyzésével David Cameron konzervatív pártvezérnek.

Vezető toryk bírálták Hastilow-t, Peter Hain ((héjn)) kormányminiszter viszont azt mondta: az ügy rávilágít a konzervatívok lappangó rasszizmusára.

A bevándorlás már a 2004-es EU-bővítés előtt vezető téma volt a brit politikai életben a - bevándorlóknak tekintett - kelet-európai dolgozók megjelenésével azonban még inkább az előtérbe került.

Az újonnan érkezettek által keltett nehézségekről szóló híradásokkal szemben ritkábban esik szó a külföldiek munkájából fakadó gazdasági előnyökről, vagy arról, hogy a például Franciaországban, vagy Spanyolországban tömegesen letelepedő britek hasonló ellenérzéseket váltanak ki az ottani lakosságban.

Az akadály nélküli bevándorlás miatt aggódó Powellt 1968-as beszéde után menesztették a konzervatív árnyékkormányból.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását