2024. május 19. - Ivó, Milán

Megnyílt a PR Nyári Egyetem

Elkezdődött Csíkszeredában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Társadalomtudományi Karán a II Public Relations Nyári Egyetem. A Sapientia EMTE és a Magyar PR Szövetség által szervezett egyhetes rendezvényen 70 erdélyi és 50 magyarországi diák és 22 oktató vesz részt.
2010. július 12. hétfő 19:45 - HírExtra
Az egyedülálló szakmai elmélyülést kínáló program sok érdeklődőt vonz ebben az esztendőben is Székelyföldről és Magyarországról egyaránt. A csíkszeredai campus korszerű előadótermeivel, színvonalas szállásával, természeti környezetével és a kínált kulturális és egyéb programjaival a PR-műhely kiváló helyszíne. Székelyföldnek első sorban alapos gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező szakemberekre van szüksége – amint azt az egyik helyi oktató megfogalmazta: "jelenleg száz kilométeres körzetben nem találni gyakorló PR szakembert" – a térségi integráció megvalósításához.

Az egyhetes, elsősorban gyakorlati tapasztalatok megosztására, esettanulmányok bemutatására koncentráló kurzus során a PR-szakma magyarországi krémje, oktatók, gyakorlati szakemberek tartanak előadásokat a szakma alapjairól és a legújabb trendekről egyaránt. A délelőtti plenáris előadásokat délután általában szemináriumok, vagy gyakorlati foglalkozások, esettanulmányok követik, majd késő délután szakmai filmvetítéseket tartanak.

A több mint százhúsz résztvevő nagyobbik fele erdélyi diák, de részt vesznek civil szervezetek képviselői és a "másik oldal" szakmai fogásai, szemléletmódja iránt érdeklődő újságírók is. A program népszerűségét első sorban a jó hangulat, és a szakmaszeretet növeli, a szakma iránti alázatot pedig jól jellemzi, hogy az előadók szinte mindegyike meghallgat minden előadást, valóban közös gondolkodás, alkotó munka, rengeteg nyitott konzultáció tölti ki résztvevők idejének nagy részét. A program épp úgy tartalmazza a szakma történetéről szóló előadásokat, mint a legújabb szoftverek bemutatását, a "szatelit programok" során az oktatók Hargita és Kovászna megyei intézményekben dolgozó tisztségviselőknek tartanak kerekasztal-beszélgetéseket.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását