2024. április 26. - Ervin

Marad a viperás zsaru

Nem rúgják ki a rendőrségtől azt az őrmestert, akinél egy vipera volt az október 26-ai hídfoglaláskor - értesült a Független Hírügynökség. A fegyelmi eljárás eredményéről a rendőrség várhatóan a héten ad tájékoztatást.
2007. november 5. hétfő 13:13 - Hírextra
Az őrmester a szóbeli figyelmeztetésnél szigorúbb büntetésre számíthat, ám az elmúlt évek elvesztett munkaügyi pereit tekintve kizárt, hogy elbocsátják. Gergényi Péter irányítása idején például a Budapesti Rendőr-főkapitányság több tízmillió forintot volt hajlandó kifizetni azoknak a kirúgott rendőröknek, akikkel szemben elvesztették a munkaügyi pereket. A milliós kártérítéseket a kapitányságnak kell kigazdálkodnia, így a rendőrség meggondolja, mikor teszi utcára alkalmazottait - értesült a Független Hírügynökség.

A magánál viperát tartó őrmestert a Hivatásos Szolgálati Törvény (HSZT) alapján többféleképpen megbüntethetik: lefokozhatják vagy felfüggeszthetik az előléptetését, de a legszigorúbb büntetéstől, hogy esetleg megszüntetik szolgálati viszonyát, nem kell tartania. Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter múlt hét szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: a legszigorúbb következményei lesznek, ha bebizonyosodik, hogy a rendőr olyan tárgyat ejtett el, amelyet akkor nem tarthatott volna magánál.

A rendőrőrmester október 26-án az Astoriánál teljesített szolgálatot. Az egyik televízió kamerája rögzítette, amint a teleszkópos vipera kiesik a ruhájából, és azt a csoport utolsó tagja felveszi és magával viszi. A felvétel alapján azonosították a rendőrt, ez után indult fegyelmi eljárás ellene.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását