2024. április 28. - Valéria

A Harry Potter írójának új könyve

Kézzel írt és illusztrált könyvritkaságot készített J.K. Rowling. Harry Potter megálmodójának új mesekönyve mindössze hét példányban jelenik meg, és az egyiket jótékony céllal bocsátják árverésre.
2007. november 1. csütörtök 15:36 - Hírextra

A Beedle, a bárd meséi című könyv bőrkötésben készült, a kötetet féldrágakövekkel és ezüsttel díszítették.

Mint Rowling a BBC-nek elmondta, hat könyvet azoknak szán, akik a legtöbbet tették az elmúlt 17 évben a Harry Potter-könyvek megjelenéséért. A szerző elismerte, hogy nehéz volt számára befejezni a varázslófiú történetét, az élményt ahhoz hasonlította, mint amikor valaki visszatér a felszínre egy hosszú alámerülésből. Az új könyvben öt mese olvasható, az egyik, A három fivér meséje belekerült az utolsó Harry Potter-regénybe. "Csodálatos ezzel búcsút mondani attól a világtól, amelyet 17 éven át éltem és szerettem" - vallotta be J.K. Rowling.

A Harry Potter és a halálos szentek című kötetben Albus Dumbledore varázsló adja át Hermione Grangernek Beedle, a bárd meséinek mágikus kötetét, amelyben fontos útmutatások vannak arra, hogyan győzze le Harry Potter ellenségét, Lord Voldemort.

A Sotheby aukciós ház közölte, hogy december 13-án bocsátja árverésre a mesekönyv eme egyedi példányát, és reményei szerint 30-50 ezer fontért fog elkelni. A bevétel az írónő alapítványának, a The Children,s Voice-nak jut, amely kelet-európai intézeti gyermekeken igyekszik segíteni.

J.K. Rowling azt is elárulta, hogy már félig elkészült új, gyermekeknek szóló könyve, amelynek tartalmát egyelőre titokban tartja.

A hét Harry Potter-regényt mintegy 400 millió példányban adták el szerte a világon, és 64 nyelvre fordították le.

Közben az írónő és a Harry Potter-filmek készítői beperelték az amerikai RDS Books könyvkiadót, amely egy Harry Potter-rajongók internetes oldalán alapuló lexikont akar megjelentetni. Rowling ugyanis azt tervezi, hogy elkészíti saját enciklopédiáját a varázslók világáról, és egy ilyen könyv, mondta, megsértené az ő szellemi tulajdonjogát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását