2024. április 19. - Emma

Dohányzásról leszoktató program

Ingyenes dohányzásról leszoktató programot ajánl föl Hódmezővásárhely az önkormányzatánál és cégeinél dolgozó minden alkalmazottjának - tájékoztatta Lázár János polgármester az MTI-t.
2007. október 31. szerda 08:14 - Hírextra

A felmérések szerint az önkormányzatnál és cégeinél dolgozó mintegy háromezer alkalmazott 40 százaléka dohányzik, számukra indított a város leszoktató programot, összefogva az Egyensúly Alapítvánnyal - mondta a polgármester.

Elsőként egy e-mail alapú interaktív kommunikációs kampánnyal felmérik, kik azok a dohányosok, akik önkéntes vállalásuk alapján, részt kívánnak venni a leszoktató programban. Nemzetközi és magyarországi statisztikák azt mutatják, hogy a dohányosok 20-30 százalékának erős szándéka, hogy végleg letegye a cigarettát - mutatott rá a politikus.

Azok számára, akik vállalják a részvételt a programban, az önkormányzat ingyenes elektronikus tájékoztatást biztosít a leszokás hatékony módszereiről, valamint lehetővé teszi a szűrővizsgálaton és orvosi tanácsadáson való részvételt, ahol szakember segítségével, személyre szabott leszokási módszert ajánlanak a jelentkezőnek - közölte Lázár János.

Hozzátette: amennyiben ehhez három hónapos gyógyszeres segítségre van szükség, annak mintegy 70 ezer forintos költségét átvállalja a város, abban az esetben, ha a féléves ellenőrzés is igazolja a leszokást.

Az önkormányzati intézmények és cégek kollektívái a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel összhangban már korábban döntöttek arról, hogy munkahelyük szeptember 1-jétől dohányfüst-mentessé válik. A 35 intézménynél és cégnél ez összesen háromezer munkavállalót érint. A kezdeményezéshez eddig már ötven magáncég - elsőként a Magyar Posta - csatlakozott.

Az alföldi város közgyűlése szeptemberben arról is döntött, hogy október 1-jétől Hódmezővásárhely valamennyi játszóterén tilos a dohányzás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kálmán
2007. november 1. 07:35
Ez nagyon jó kezdeményezés. Iszonyatos a probléma. Én megjártam a poklot mire sikerült Amerikában egy módszerrel, igaz marha drágán. A cég most jön Magyarországra is, gondolom nem lesz itt se olcsó. www.iqshungary.hu
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását