2024. április 27. - Zita

Ma indul a HIV-fertőzött férfi pere

Kedden a Budai Központi Kerületi Bíróságon a média rendkívüli érdeklődése mellett zárt ajtók mögött kezdődött el annak a HIV-vírussal fertőzött férfinak a bűnpere, akit az ügyészség súlyos egészségromlást eredményező testi sértéssel vádol.
2007. október 30. kedd 10:30 - Hírextra
Az ügyészség szerint a HIV-fertőzött férfi az elmúlt években több hölgypartnerével is folytatott szexuális viszonyt, akiket így megfertőzhetett a rendkívül súlyos betegséggel. A vádlott még 2000-ben fertőződött meg az AIDS kórokozójával, amiről tudomást is szerzett, de ennek ellenére óvszer nélkül élt nemi életet 2001-től akkori élettársával. Később egy másik hölgyet feleségül vett, és vele is védekezés nélkül élt szexuális életet egészen 2006-ban bekövetkezett válásukig.

A vád kényes témájára és a sértettek személyiségi jogaira való tekintettel a büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően Mézes Jánosné bíró a tárgyalásról a nyilvánosságot kizárta, így a tárgyalótermet el kellett hagyniuk a tévétudósítóknak, a fotóriportereknek és az újságíróknak is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását