2024. május 4. - Mónika, Flórián

Zsanett-ügyben dönt ma a bíróság

Várhatóan ma hirdet ítéletet a Fővárosi Bíróság katonai tanácsa a Zsanett-ügyben korábban meggyanúsított rendőrök kötelességszegés és hivatali visszaélés miatt indult büntetőperében.
2008. március 21. péntek 08:42 - Hírextra
Ebben az eljárásban azzal vádolják a három zászlóst és két őrmestert, hogy engedély nélkül elhagyták a járőrkörzetüket, amikor 2007. május 4-ére virradóra hazakísérték az intézkedés alá vont, de okmányokkal nem rendelkező E. Zsanettet. Emellett hármójuk az ügyészség szerint hivatali visszaélést is elkövetett azzal, hogy amikor tudomásukra jutott: E. Zsanett okmányok nélkül vezetett, nem szabtak ki rá bírságot, nem jelentették fel, vagyis hagyták mentesülni a felelősségre vonás alól, s így jogtalan előnyhöz juttatták.

A perben a védők felmentést indítványoztak, míg az ügyészség képviselője pénzbüntetés kiszabását kérte.

Az öt rendőr és E. Zsanett ügye azt követően kapott nyilvánosságot, hogy a fiatal, akkor 21 éves lány azt állította: az őt igazoltató rendőrök egy sötét mellékutcába vitték, ketten erőszakot követtek el rajta a másik három rendőr jelenlétében. Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást indított, ám azt részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában decemberben megszüntették. Ezt követően E. Zsanett jogi képviselője a rendőrökkel szemben pótmagánváddal élt.

Januárban a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben ötrendbeli hamis vád miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított. A Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint az ügyben a nyomozás továbbra is folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat öt munkatársát a történtek miatt felfüggesztették beosztásukból, őket január közepén helyezték vissza a jogutód Készenléti Rendőrséghez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását