2024. április 25. - Márk

Leváltották a komáromi magyar múzeum igazgatóját

Leváltották az egyik legjelentősebb dél-szlovákiai magyar múzeum igazgatóját, Fehér Csaba menesztéséről az intézményt fenntartó Nyitra megyei önkormányzat közgyűlése határozott hétfőn. Az intézmény neve jövő januártól nem Magyar Kultúra és Duna Mente Múze
2007. október 30. kedd 12:11 - Hírextra
Fehér leváltását a szlovák pártok megyei koalíciója támogatta, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) pedig ellenezte. Az intézmény névváltoztatást azzal indokolták, hogy "háttérbe szorult a működési terület regionális jellege", mert a magyar kisebbség történetével, néprajzával és kultúrtörténetével kapcsolatos tevékenység vált dominánssá.

Az indítvány szerint az igazgató megsértette a szlovák államnyelvről szóló törvényt, mert a kiállításmegnyitókat elsősorban magyarul tartották. Fehér Csabát azzal is vádolják, hogy kapcsolatot tart magyarországi szélsőséges politikai szervezetekkel.

Az MKP-frakciót Fehér Csaba annak tolmácsolására kérte, hogy sohasem volt semmilyen személyes kapcsolata szélsőségesnek szervezetekkel, magát kereszténynek vallja, és nem antiszemita. "Fehér Csaba személyének összekapcsolása szélsőséges csoportokkal éppen ezért megalapozatlan és célzatos" - állapítja meg az MKP-frakció állásfoglalása.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását