2024. május 9. - Gergely

Eszteregnyén lesz suli

Megmenekülhet a bezárástól a Zala megyei Eszteregnye és Rigyác közös általános iskolája, így őszi szünet után november 5-től mégis itt folytathatja a tanulást a tanoda 80 diákja - mondta el a Független Hírügynökségnek Kele Lajos Eszteregnye polgármestere.
2007. október 30. kedd 08:01 - Hírextra
A polgármester elmondta: a hétfői ülésen nemcsak a képviselők, hanem a gyerekek, a szüleik és a tanárok is ott voltak. Úgy tűnik sikerült meggyőzniük a hatóságokat, mert a minisztérium képviselője ígéretet tett arra, hogy mégis megkaphatják az eddig kétszer is elutasított működési engedélyt. Reméli, hogy kedden ezt írásban is rögzítik.

Az Eszteregnye és Rigyác közös általános iskoláját tavalyig működtető két önkormányzat még augusztusban adta át az iskolát egy alapítványnak, de a működési engedélyt azóta sem kapták meg a hatóságoktól. Ennek ellenére egészen eddig tanítottak, bár a tanárok ebben a tanévben még nem kaptak fizetést. Az eszteregnyei polgármesterrel múlt hét szerdán közölték telefonon, hogy másodfokon is elutasították a kérelmüket.

Az iskolában 10 pedagógus dolgozik és 80 gyerek jár, közülük néhányan egy internetes közösségi portál segítségével próbálják meg felhívni a figyelmet iskolájuk helyzetére.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását