2024. május 3. - Tímea, Irma

Elbocsátás erotikus emailek miatt

Egy amerikai börtön majdnem ötven munkatársát fenyegeti elbocsátás, amiért az állami email-rendszeren keresztül küldözgettek egymásnak vicces és erotikus leveleket. A Monata államban található börtön egy munkatársa már felmondott- adta hírül kedden az AFP
2007. október 30. kedd 16:18 - Hírextra
Az állami börtönben azután kezdték el vizsgálni a dolgozók által küldözgetett emaileket, hogy az egyik munkatársa jelezte: kellemetlen tartalmú levelet kapott egyik kollégájától. Az egy hónapig tartó nyomozás kiderítette, hogy az állami levelezőrendszeren keresztül videókat, képeket, valamint szexuális tartalmú és rasszista vicceket is tartalmazó emaileket küldözgettek egymásnak a börtön dolgozói, köztük a felső vezetés néhány tagja is.

A börtön 47 munkatársa számíthat valamilyen büntetésre, ami akár elbocsátást is jelenthet.

A nyomozók még az FBI-t is értesítették, amikor egy meztelen csecsemőt ábrázoló képet is találtak, de a Szövetségi Nyomozóiroda végül nem foglalkozott az üggyel.

Mike Mahony börtönigazgató jellemzése szerint az elektronikus levelekben talált erotikus tartalom a mozifilmek besorolására szolgáló rendszer PG-13 kategóriájának felel meg: azaz 13 évesnél fiatalabbaknak nem ajánlott. Az amerikai filmszövetség (MPAA) weboldalán a nem nemi aktusra irányuló rövid meztelenséget sorolja ebbe a kategóriába.

A montanai állami börtönökben csak korlátozottan lehet személyes üzenetek küldözgetésére használni az email-rendszert, de a mostani eset után azt tervezik, hogy teljesen megtiltják a munkával nem összefüggő levelek küldését.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását