2024. április 16. - Csongor

Kétszer annyi szabálysértő a bíróság előtt

Ez év október végéig csaknem kétszer annyi szabálysértőt állítottak bíróság elé Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, mint az elmúlt esztendő egészében - közölte a rendőrség az MTI-vel kedden.
2007. október 30. kedd 16:14 - Hírextra

A statisztikai adatokat elemezve megállapítható, hogy akiket bíróság elé állítottak, azoknál alacsonyabb a visszaesők száma, mint azok között, akiket "csupán" feljelentettek. Már a szabálysértési őrizet is alkalmas arra, hogy a kiszabott pénzbírságot meghaladóan visszatartó erő legyen - olvasható a főkapitányság kommunikációs irodájának tájékoztatójában.

Ez év október végéig 123, míg 2006-ban 65 esetben kezdeményezett szabálysértési őrizetet, majd bíróság elé állítást a rendőrség.

A jövőben a megye közlekedésbiztonságának és közrendjének további javítása érdekében az elzárással is sújtható szabálysértések elkövetőivel szemben - a nagyobb visszatartó hatás elérése érdekében - a szabálysértési hatóságok további szigorításokat terveznek, fokozzák a szabálysértési őrizetek, bíróság elé állítások számát - közölte a sajtóiroda.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását