2024. május 5. - Györgyi

Tanuék tagadnak

Kedden sajtótájékoztatón utasították vissza a görög média újabb vádjait a két görög sprinter, Ekaterini Tanu és Kosztasz Kenterisz ügyvédei.
2007. október 30. kedd 16:22 - Hírextra

A jogászok azok után hívták össze az újságírókat Athénban, hogy a helyi média ismét egyre többet cikkezett az athéni olimpiáról doppingvétség miatt kizárt vágtázók állítólagos kapcsolatáról a San Franciscó-i BALCO-laboratóriummal, amely többek között a THG nevű szert is gyártotta.

"Ez az ügy már lezárult. Az ügyészek átnézték az Egyesült Államokból kapott iratokat és lezárták az aktát. Bebizonyosodott, hogy védenceiknek nem volt kapcsolatuk a Victor Conte vezette laborral" - hangzott el a tájékoztatón.

A görög atlétika két legnagyobb sztárjától aranyérmeket vártak az athéni olimpián, ám a játékokon végül el sem indulhattak, miután nem jelentek meg több doppingvizsgálaton. Ezért kétéves eltiltást kaptak, ám a botrány után évekig hózódott a két ügy, felmentések és eltiltások követték egymást, s még mindig nem zárult le az összes ellenük indított per.

A sydneyi játékokon Kenterisz férfi 200 méteren arany-, míg Tanu női 100 méteren ezüstérmet szerzett. Ám még az is előfordulhat, hogy végül Tanu is aranyérmesként kerül be a sportkönyvekbe, miután az Ausztráliában győztes amerikai Marion Jones néhány hete bevallotta, hogy doppingolt és visszaadta összes olimpiai érmét, köztük a 100-on szerzett aranyat is.

A kérdéses medália sorsáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan néhány héten belül dönt, ám a szakemberek jelentős része nehezen tudja elképzelni, hogy a szervezet a megtépázott hírnevű Tanunak adná azt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását