2024. április 19. - Emma

Mártonnapi vigasságok

A gasztronómiai kalandozások mellett Szent Márton kultusza számos egyházi és világi rendezvényen is felelevenedik, amelyek közül a legnagyobb szabású események Szombathelyen lesznek november 3. és 17. között - adta hírül a Magyar Turizmus Zrt. közleménye.
2007. október 29. hétfő 16:02 - Hírextra
A keresztény világ által tisztelt egykori tours-i püspök a pannóniai Savariában, azaz a mai Szombathelyen látta meg a napvilágot 316 körül.

Jólelkűsége, a betegek és a szegények iránti részvéte miatt a katonák, koldusok és számos más mesterség védőszentjeként tisztelik.

A Szent Márton Hét gazdag programsorozat, amely nem korlátozódik hét napra: november 3. és 17. között Szombathelyen kórustalálkozót, a szent életét feldolgozó misztériumjátékot, lampionos felvonulást, gyalogtúrát, libás játékokat, kézműves foglalkozásokat és könyvbemutatót rendeznek.

A színes programok egy részének a 2007 tavaszán felavatott Szent Márton Látogatóközpont ad helyet. A szervezők idén is megrendezik ebből az alkalomból az országos nagyvásárt, amelyre a Vasi Múzeumfaluban kerül sor.

Újdonság a Márton-napi borolimpia, amelynek keretében a régió pincészeteinek finom nedűit minősíti egy társadalmi zsűri.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását