2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Út a zenéhez

Gyerekeknek zongorázik Bogányi Gergely Kossuth-díjas művész, és mesél is nekik az egyes darabokról; az Út a zenéhez című televíziós koncertsorozat első része szombaton látható az m2-n - közölte a közszolgálati médium sajtókapcsolati munkatársa szerdán az
2008. november 26. szerda 18:08 - Hírextra
Borsos Roland tájékoztatása szerint a szombat délelőtti adásban a többi között Bartók Béla Allegro Barbaróját és Schubert több, zongorára átírt dalát adja elő a művész, részben Liszt Ferenc szerzeményeit. A következő adásokban Liszt-, Bach- és Mozart-darabokat, illetve átiratokat hallhatnak a nézők; a felvételek a Gödöllői Királyi Kastélyban készültek.

Az adásonként 50 perces műsorokban a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész zongorázik és mesél a számára fontos és kedves zeneművekről. A nézők nem műelemzéseket hallhatnak, hanem személyes gondolatokat, melyek elindíthatják a fiatalabbakat a klasszikus zene befogadása és szeretete felé.

Az érdeklődők számos érdekes kérdésre is választ kaphatnak, így egyebek mellett arra, hogy hány órát gyakorol naponta egy zongorista, túl lehet-e szárnyalni egy darab előadásakor a zene szerzőjét, vagy hogy mi történik a kisfiúval a Rémkirály végén Schubert dalában.

Bogányi Gergely 34 éves zongoraművész négyévesen kezdett zongorázni, zenei tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a helsinki Sibelius Akadémián és az Egyesült Államokban végezte. A világ valamennyi jelentős koncertteremében fellépett, önálló lemezfelvételei jelentek meg Mozart-, Liszt- és Chopin-zongoraművekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását