2024. április 19. - Emma

Majdnem szűz

Március 20-tól vetítik a magyar mozik Bacsó Péter Kossuth-díjas rendező új filmjét, a Majdnem szűz című alkotást - közölte Chernel Erika, a film sajtóreferense az MTI-vel csütörtökön.
2008. március 7. péntek 06:56 - Hírextra

Az intézeti lány prostitúcióból való kitöréséről szóló film főbb szerepeit Ubrankovics Júlia, Hujber Ferenc, Tóth Attila és Kaszás Gergő játssza.

A film ötletét egy prostituáltak számára indított európai uniós menedzserképző tanfolyam adta, amelyről az újságban olvasott - nyilatkozta az MTI-nek korábban a idén 80 éves rendező.
A történetben a fiatal árvát szerelme vezeti be a prostitúcióba: szeretetéhségében társa kedvéért lefekszik valakivel, majd eladják őt egy motorért. Egy lányfuttató igájában küszködik, végül fellázad ellene. A történet a komikum és a tragikum között egyensúlyoz - fűzte hozzá akkor a rendező.
Mint mondta: a film eléggé kegyetlenül realista, de ez is többször átfordul a groteszkbe és a komikumba. "Remélem, hogy a lélegzetelállító jelenetek után felszabadultan nevetnek majd a nézők a film bizonyos részein" - jegyezte meg a rendező.

Az alkotást forgatókönyvíróként is jegyző Bacsó Péter a filmet tavaly szeptemberben A piros esernyők munkacímmel kezdte forgatni.

A mintegy 200 millió forintból készült film fontosabb epizódszerepeire Cserhalmi Györgyöt, Máté Gábort, Lázár Katit, Újlaki Dénest és Fullajtár Andreát kérte fel a rendező. Az alkotás operatőre Andor Tamás, a producer Kálomista Gábor, a vágó Csillag Manó volt.

Bacsó Péter 1928-ban született Kassán. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 1950-ben szerzett diplomát, azt követően a Hunnia dramaturgja lett, forgatókönyveket is írt. 1963 óta rendez filmeket. 1973-tól 1991-ig a Dialóg Stúdió művészeti vezetője volt.

Fontosabb filmjei között tartják számon a Szerelmes biciklisták (1965), a Nyár a hegyen (1967), A tanú (1969), a Te rongyos élet (1983), a Banánhéjkeringő (1986), a Sztálin menyasszonya (1990), a Kis Romulusz 1-6. (1994), a Megint tanú (1994), a Hamvadó cigarettavég (2001), a De kik azok a Lumnitzer nővérek? (2006) című alkotásokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását