2024. május 21. - Konstantin

Magyar maradt az alelnök

Meghosszabbították Menyhért Anna irodalomtörténész alelnöki mandátumát az Európai Írókongresszus tisztújító közgyűlésén az olaszországi Triesztben - közölte Gerevich András, a József Attila Kör (JAK) elnöke az MTI-vel hétfőn.
2007. október 29. hétfő 14:38 - Hírextra

Az elnök elmondta, hogy Menyhért Anna újabb két évre történő megválasztása mind az irodalomtörténész személye, mind a magyar irodalom számára elismerés.

A brüsszeli székhelyű, mintegy hatvan európai irodalmi szervezetet magában foglaló Európai Írókongresszus célja az alkotók érdekeinek képviselete az Európai Bizottságban - tette hozzá Gerevich András.

Menyhért Anna az MTI-nek elmondta, hogy a héttagú elnökség egyetlen kelet-európai tagjaként célja a régiós országok érdekeinek érvényesítése.

Hozzátette, hogy mind az irodalmi támogatások, mind az egyes fogalmak értelmezése terén még mindig jelentős különbségek tapasztalhatók a volt szocialista országok és a nyugati államok között.

Az Európai Írókongresszus október 28-án Triesztben tartott közgyűlésén a Magyar Írószövetséget Budai Katalin, a JAK-ot és a Szépírók Társaságát Gerevich András képviselte, míg a közgyűlést megelőző konferencián Orbán György költő felkért előadóként vett részt. A szervezet új elnöke John Erik Forslund, a svéd írószövetség egykori elnöke lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását