2024. április 29. - Péter

Lomnici és az EB elnöke

Többek között a magyar bírósági reform tízéves tapasztalatairól, a Legfelsőbb Bíróság (LB) működéséről és az Európai Bíróság, valamint a nemzeti bíróságok kapcsolatáról tárgyalt hétfőn Lomnici Zoltán, az LB elnöke a háromnapos látogatásra Magyarországra é
2007. október 29. hétfő 12:11 - Hírextra
Lomnici Zoltán korábban az MTI-nek elmondta: az Európai Bíróság elnökével érkezett 17 tagú delegációhoz hasonló szintű és létszámú képviselet még nem járt Magyarországon az unió legfőbb igazságszolgáltatási szervétől.

Az LB hétfői közleménye szerint a bírókból és főtanácsnokokból álló delegáció, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és a Legfelsőbb Bíróság tagjainak részvételével hétfőn konferenciát tartottak, amelynek központjában a pénzügyi bíráskodás állt.

A konferencián szó esett arról, hogy az Európai Unió bővítését követően az új tagállamok közül a magyar bíróságoktól érkezett a legtöbb előzetes döntéshozatali megkeresés; az egyik ilyen volt az LB és a Zala Megyei Bíróság által feltett kérdés a helyi iparűzési adó tekintetében.

Az Európai Bíróság október 11-én hozott döntést ebben az ügyben és megállapította, hogy nem forgalmi jellegű adóról van szó, használata tehát összeegyeztethető az érintett uniós jogszabállyal, amely egyetlen áfajellegű adó kirovását teszi lehetővé a tagországoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását