2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Befogadták az elefántot

Egy kaliforniai állatkert fogadta be Maggie-t, az utolsó "alaszkai" elefántot, az állatnak széleskörű társadalmi összefogással kerestek melegebb szállást, miután riasztó jelek utaltak egészségének megromlására.
2007. október 29. hétfő 11:44 - Hírextra

A 25 éves Maggie csütörtökön költözik az anchorage-beli zimankóból a napsütötte San Andreas-i otthonába az amerikai légierő segítségével.

Az elefánt Dél-Afrikában jutott árvaságra, ahonnan egyévesen, 1983-ban került az alaszkai állatparkba. Így kettőre növekedett az elefántház lakóinak száma, ám 1997-ben az Annabella nevű 33 éves elefánt (krónikus lábfertőzés miatt) elpusztult, s azóta Maggie egyedül képviselte a fajt a zord éghajlat alatt, ahol egy piciny kifutóval bíró, betonozott elefántházban él.

A helybeliek nagyon megszerették, több száz család fogott össze, hogy jobb körülményeket biztosítsanak számára, ám amikor idén már másodszor is a tűzoltókat kellett riasztani a nagytestű, 3600 kilogrammos elefántlédi talpra állításához, eldőlt, hogy sürgősen éghajlatváltozásra van szüksége.

Végül Bob Barker, egykori televíziós játékműsor vezető 750 ezer dolláros (mintegy 131 millió forintos) felajánlása tette lehetővé Maggie kaliforniai elhelyezését.

A Performing Animal Welfare Society elnevezésű állatparkban kilenc elefánttal osztozik majd a 12 hektáros kifutón.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását