2024. április 20. - Tivadar

Gyurcsány részvétét fejezte ki

Gyurcsány Ferenc részvétét fejezte ki az ausztriai magyar buszbaleset áldozatai családjainak, és szabadsága ideje alatt is folyamatos tájékoztatást kér a sérültek állapotáról, illetve a baleset körülményeinek a tisztázásáról. Erről a kormányszóvivői iroda
2007. október 29. hétfő 11:49 - Hírextra

"Megdöbbenéssel értesültem az Ausztriában történt tragikus buszbalesetről, ami az egész országot megrázta. A gyászoló családok fájdalmában minden magyar polgárral együtt én is osztozom. A balesetben megsérült utasoknak pedig mielőbbi gyors és teljes felépülést kívánok" - áll a miniszterelnök közleményében.

A kormányfő megköszönte az osztrák mentősöknek, orvosoknak, tűzoltóknak és rendőröknek a munkáját, akik helyt álltak a mentés során, és megtesznek mindent a sérültek mielőbbi gyógyulása érdekében.

"Szabadságom ideje alatt is folyamatos tájékoztatást kérek és kapok a sérültek állapotáról, illetve a baleset körülményeinek tisztázásáról. Utasítást adtam a kabinetem vezetőinek, hogy koordinálják az ilyenkor megtehető lépéseket, kövessenek el mindent annak érdekében, hogy a Külügyminisztérium, az ausztriai magyar külképviselet munkatársai és a magyar hatóságok minden szükséges segítséget megadjanak a hozzátartozóknak és az osztrák hatóságoknak is" - olvasható Gyurcsány Ferenc közleményében.

Hétfő hajnalban hárman meghaltak egy magyar autóbusz balesetében az A2-es autópálya stájeroszági szakaszán, Modriach közelében. Az osztrák vöröskereszt közlése szerint a szerencsétlenségben további hárman súlyosan, huszonegyen pedig könnyebben megsérültek.
Úgy tudni, hogy az autóbusz fiatalokat szállított, akik Milánóból tartottak haza egy sportrendezvényről. A sebesülteket a közeli stájerországi - egyebek között voitsbergi, deutschlandsbergi és grazi - kórházakba vitték. A járművön negyvenketten utaztak. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását