2024. április 29. - Péter

Elektromos sokkolásos rablásért 4 év

Egy elektromos sokkolóval súlyosan bántalmazott, majd több mint 15 ezer eurót rabolt el egy békéscsabai pénzváltótól az a két férfi, akit jogerősen négy, illetve öt év fegyházbüntetéssel sújtott pénteken a Szegedi Ítélőtábla, felbujtóik hat évet kaptak.
2007. október 26. péntek 13:07 - Hírextra
Az ítélet szerint Bálint János és Kovács Gyula - az első- és másodrendű vádlott - megállapodtak abban, hogy jogellenes pénzt szereznek egy pénzváltással foglalkozó, román állampolgárságú Békéscsabán élő férfitól. A két férfi 2006 januárjában megbízta a harmadrendű vádlottat azzal, hogy vegye fel a kapcsolatot a sértettel. Turgyán Miklós meg is tette ezt, hamis néven mutatkozott be, azt állítva, hogy forintot szeretne euróra váltani.

A társaság azt tervezte, hogy a férfi a pénzváltás során elveszi a pénzt a sértettől és elszalad. Turgyán Miklós 2006 januárjában és februárjában több alkalommal is találkozott a pénzváltóval, de nem sikerült megszereznie a remélt összeget. Az első- és másodrendű vádlott ezért egy lakást bérelt, legalább tíz alkalommal az albérletben váltották a valutát, de itt sem sikerült jogellenes módon pénzhez jutniuk.

Mivel Turgyán Miklós sorra kudarcot vallott, felbujtói megpróbálták rávenni a férfit, hogy akár erőszakkal is szerezze meg a pénzt, s ehhez segítségül hívták Simonis Andreas negyedrendű vádlottat. Március 15-én este a bérelt lakásba hívták sértettet azzal az ürüggyel, hogy több mint négymillió forintot akarnak euróra váltani. A pénzváltással foglalkozó férfi ezért több mint 15 ezer eurót vitt magával. A lakásban a negyedrendű vádlott hátulról megütötte, majd lefogta a sértettet, dulakodni kezdtek, a harmadrendű vádlott többször is elektromos sokkolót használt a sértett ellen, akit meg is ütött. Végül az elrabolt pénzzel és a sértett mobiltelefonjával távoztak a támadók a lakásból, és az elsőrendű vádlottal, annak autóján hajtottak el a helyszínről.

A rabolt pénzből a negyedrendű vádlott 100 ezer, a harmadrendű vádlott 300 ezer forintot kapott, a többi pénzen a felbujtók osztoztak meg, így legalább 1,8-1,8 millió jutott nekik. A sértett a támadás során több sérülést is elszenvedett, volt közöttük olyan, ami négy hét alatt gyógyult meg.

A táblabíróság felbujtóként, jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntettében találta bűnösnek Bálint Jánost és Kovács Gyulát, és mindkettőjüket jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtotta. A harmad- és negyedrendű vádlottat társtettesként, jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás és társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, s négy, illetve öt év fegyházbüntetést szabott ki rájuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását