2024. május 16. - Mózes, Botond

Egy erdész értesítette a rendőröket

Erdész értesítette a rendőrséget, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Köröm község határában lévő erdőben fatolvajokat értek tetten, akik három személyautóval kísérelték meg a fát ellopni - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.
2007. október 26. péntek 13:11 - Hírextra

Egyedné Novodonszki Éva elmondta: az elkövetők az erdészek láttán gépkocsival menekülni kezdtek, de egyikük egy kanyarban felborult. "A tolvaj óriási szerencséjére a szállított fa nem borult rá és nem nyomta agyon" - fűzte hozzá.

Mint mondta, az erdészek által feltartóztatott három autó vezetőjét a rendőrök lopás vétségének gyanújával előállították, lakásaikon a házkutatás során további nagy mennyiségű fa került elő. Egyiküknél az egyik szoba mennyezetéig ért a farakás.

A gyanúsítottak elismerték a lopást, de azt tagadták, hogy azt közösen hajtották volna végre. A rendőri intézkedés után elmondták, hogy "nem az fájt nekik, hogy ellenük eljárás indult, vagy az, hogy a lopott fát nem vihették haza, hanem az, hogy a két benzinmotoros láncfűrészüket is lefoglalták" - részletezte a szóvivő.

Később a rendőrök még két másik gépkocsivezetőt is előállítottak, akik nem sokkal ezután ugyanabból az erdőből próbáltak meg egy-egy személygépkocsival fát lopni. Mivel a két társaság egymástól függetlenül "dolgozott" és mert ezen a két járművön szállított tűzifa értéke nem haladta meg a szabálysértési értéket, ellenük tulajdon elleni szabálysértés miatt tettek feljelentést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását