2024. április 20. - Tivadar

Toroczkai a bíróság előtt

Jelentős média- és "Kossuth téri" érdeklődés előzi meg Toroczkai László szabálysértési ügyének gyorsított tárgyalását, amelyet csütörtök délelőttre hirdettek meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
2007. október 25. csütörtök 10:27 - Hírextra
A bíróság Markó utcai épületében a tárgyalóterem előtti folyosót ötven-hatvan ember tölti meg, a várakozók mintegy fele újságíró és fotós, a többiek a tavalyi és az idei budapesti utcai tüntetés már ismert résztvevői. A tárgyalás kezdetének megjelölt időpontja előtt néhány perccel még hosszú sor várt arra, hogy átessen a biztonsági ellenőrzésen.

A Markó utcában komoly rendőri jelenlét tapasztalható. Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökét hétfőn este állította elő a rendőrség a budapesti zavargások során.

Másnap Bencze László országos rendőrfőkapitány elmondta: az engedély nélküli tüntetés miatt Toroczkai Lászlót egyértelmű felelősség terheli, mivel pontosan tudott arról, hogy a rendőrség a rendezvény megtartását betiltotta, ennek ellenére arra biztatta a Szabadság téren bejelentett rendezvényen megjelent embereket, hogy vonuljanak az Operaházhoz, ahol állami díszelőadást tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc 51. évfordulójának előestéjén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását