2024. május 6. - Ivett, Frida

Országos "razziát" indított Toroczkai és Budaházy

Politikusok, rendőrök, újságírók, bírók, ügyészek és közhivatalnokok "levadászására" indított országos "razziát" Toroczkai László és Budaházy György, hogy - mint mondták - azokat, akik visszaélnek hatalmukkal és korruptak, elszámoltassák, tevékenységüket,
2008. február 1. péntek 14:47 - Hírextra

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet szerint civileknek nincs joguk nyomozni, a hivatali visszaéléseket a rendőrségen kell bejelenteni.

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke a fővárosi Terror Háza Múzeum előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: a február elsejével elindított országos "razzia" során "levadásszák" a hazaáruló politikusokat. Az akció kiterjed mindazokra a rendőrökre, pénzügyőrökre, titkos ügynökökre, APEH-dolgozókra, újságírókra, ügyészekre, bírókra, közhivatalnokokra, akik az adófizetők pénzéből kapják fizetésüket, s visszaélnek hivatásukkal, hatalmukkal, politikai tisztogatást hajtanak végre - tette hozzá.

"A nép elől nem lehet elbújni" - hangoztatta Toroczkai -, ezért 600 ezer szórólapon és 10 ezer plakáton hirdetik akciójukat az ország egész területén. Az állampolgárok bejelentéseinek hitelességét ők maguk és "apparátusuk" ellenőrzi, és a "megfelelő büntetésükről" is gondoskodnak - mondta.

Az MTI kérdésére Toroczkai László azt válaszolta, hogy a "büntetés" a személy és cselekedetének leleplezése és a nyilvánosságra hozatala, valamint büntetőfeljelentés megtétele lesz. Mindezt az interneten fogják közzétenni, mert - mint fogalmazott - azt még nem tudja cenzúrázni a hatalom.
Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet elnöke a távirati iroda megkeresésére a bejelentésre úgy reagált: Magyarországon korrupcióval, illetve hivatali visszaéléssel kapcsolatban a rendőrségnek és az ügyészségnek van nyomozati jogköre, és nem magánszemélyeknek.

Ha valaki korrupciót, hivatali visszaélést észlelt, tegyen bejelentést a rendőrségen. Nincs nyomozati jogköre sem civil szervezetnek, sem civileknek - tette hozzá.

Megjegyezte: ha bárkik is személyes adatokat hoznak nyilvánosságra, akkor szabálysértést, esetleg bűncselekményt követnek el.

Toroczkai arról is beszélt, hogy a Pest Megyei Bíróság megtagadta a Budaházy Györggyel közösen alapított Hunnia az Eredeti Magyarországért Alapítvány bejegyzését, amellyel egy "párhuzamos Magyarországot" akartak létrehozni. Toroczkai szerint bebizonyosodott, hogy személyükre hivatkozva tagadták meg a bejegyzést, ezért fellebbeztek, és ha kell, alapítványukat más uniós tagállamban fogják bejegyeztetni.

Budaházy György, akit az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete alól a Fővárosi Bíróság szerdán nem jogerősen felmentett, a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "a jelenlegi köztársaság menthetetlen és reformálhatatlan", ezért más elméleti alapokon egy alternatív Magyarországot, Hunniát hoznak létre, amely nem jogutódja, hanem "független és szerves része" lesz a jelenlegi országnak.

Toroczkai László hozzáfűzte: a jelenlegi alkotmány nem a magyar nemzet érdekeit képviseli, ezért megkérdőjelezik a mai alaptörvény jogszerűségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását