2024. április 19. - Emma

Ismét népszerű az anyósnyelv

Nemcsak a bútordivat változik, hanem a szobai növények, virágok trendje is. Egy modern lakásba a régi kissé megunttá vált pletykák, aszparáguszok és felnyurgult anyósnyelvek helyett mutatós újdonságokat ajánlanak a kertészek.
2007. október 25. csütörtök 08:54 - Hírextra

A legdivatosabbak egyike a gyors nemzetközi karriert befutott pozsgalevél (Zamioculcas zamiifolia). Igénytelen, bírja a sötét sarkokat és akár egy hónapig is elél öntözés nélkül ez a látványos, fényes, nagy levelű cserepes növény.

A vadkakaó (Pachia aquatica) nevét a kakaóhoz hasonló terméséről kapta. Mint nevéből is következik, eredetileg vízparton élt, öntözéséről ezért nem szabad megfeledkezni - figyelmeztetnek a szakemberek.

A virágzó sáfrányos zebralevél (Calathea) a félárnyékos helyet szereti, leveleinek fonáka lila színű, virága narancssárga - a színpompás egyedek kedvelik a párát és vizet, de nem nagyon bírják az erős fényt.

A tarka sárkányfa, az alokázia és a karéjos zámia, valamint a szarvasagancs páfrány mind mutatósan díszít, olyan helyeken is, amelyek messze vannak az ablaktól és a fűtőtesttől.

A szobanövények közül reneszánszát éli az anyósnyelv (Sansevieria) amely törpe, nemesített változatban, magas fémhatású kaspókban a minimal és high tech otthonok kedvelt növénye lett, pedig évtizedekig a legigénytelenebb, gyakran felnyurguló és hamar megunt szobai cserepesek egyike volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását