2024. április 19. - Emma

A Fidesz szerint bukott a "politikusok népszavazása"

A Fidesz szerint az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai döntései a politikai közélet tisztaságával foglalkozó fideszes és MSZP-s népszavazási kérdésekről azt üzenik, hogy amíg az emberek népszavazása a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj ügyéb
2007. október 25. csütörtök 13:42 - Hírextra
Szijjártó Péter pártszóvivő azzal kapcsolatban fejtette ki álláspontját, hogy az OVB előző esti ülésén a Fidesz politikai közélet tisztaságával foglalkozó nyolc kérdése közül hármat hitelesített és ötöt elutasított, míg az MSZP húsz hasonló témájú kezdeményezése körül ötöt engedett át és tizenöt hitelesítését tagadta meg. A testület emellett elrendelte a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezésekhez gyűjtött aláírások ellenőrzését is.

Az ellenzéki párt szóvivője szerint nem fér kétség ahhoz, hogy az emberek népszavazása, és az arra való előkészület sikeresen zajlik, hiszen a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló fideszes népszavazási kezdeményezésekhez több mint 320 ezer aláírást nyújtottak be az Országos Választási Irodához.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: számukra az emberek népszavazása a fontos, eddig is ennek megfelelően dolgoztak és ezután is ezt teszik. További kérdésre azt mondta: még tanulmányozniuk kell az OVB döntését, hogy a politikai közélet tisztaságával kapcsolatos kérdésekre vonatkozó döntéseiket meghozzák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását