2024. május 6. - Ivett, Frida

Kóka egyre szkeptikusabb

Január elején dőlhet el a kormányzati negyed sorsa, a beruházással kapcsolatban mindenesetre egyre többen fogalmazzák meg aggályaikat. Kóka János a Független Hírügynökségnek adott interjújában azt mondta: "Egyre szkeptikusabb vagyok a kormányzati negyed m
2007. december 21. péntek 14:40 - Hírextra
Ha határidőben el lehet készíteni és olcsóbb, hatékonyabb lehet a kormány működése akkor meg kell csinálni a kormányzati negyedet -mondta a liberálisok elnöke, hozzátéve, hogy ha viszont ezek az alapelvek sérülnek, újra kell gondolni az egész projektet.

Egy új gödör keletkezését szeretnénk elkerülni - ismételte meg a liberális álláspontot Kóka János, utalva az Erzsébet téri gödörre, ahova eredetileg a Nemzeti Színházat tervezték, a beruházás azonban sosem valósult meg. "Csak akkor lehet belevágni egy ilyen programba, ha látszik a vége. Ma kérdés, hogy látszik-e" -mondta a politikus.

Kóka János szerint a kormányzati negyed megépítése nem koalíciós, hanem szakmai kérdés elsősorban. A beruházás a január 8-i kormánykabinet ülésen is szóba kerül, - tette hozzá a politikus.

Az Index internetes portál több, egymástól független kormányzati forrásra hivatkozva csütörtökön írt arról, hogy rövidesen a kormány hivatalosan is kihátrál a beruházás mögül. Korábban Demszky Gábor, főpolgármester is kritikákat fogalmazott meg a beruházással kapcsolatban. Szerinte nincs pénz a tervezett kormányzati negyed környékén szükséges infrastrukturális fejlesztésekre.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását