2024. május 28. - Emil, Csanád

Zöldül a Kia is

Frankfurtban mutatták be a Kia környezetbarát tanulmányát, amely 2008-ban gyártásba is kerül, igaz hozzánk csak a rákövetkező évben ér el. A "zöld" Cee'd stop and go rendszerének és gazdaságos dízelmotorjának köszönhetően akár kevesebb mint 4 literrel is
2007. október 24. szerda 09:19 - Hírextra
A Kia az egyik utolsó azon márkák sorában, amelyek különlegesen kedvező fogyasztású és károsanyag-kibocsátású modellekkel próbálják élénkíteni a keresletet. De ami késik, nem múlik, ezt jelzi, hogy 2009 elején már nálunk is kapható lesz a Cee'd gazdaságos verziója.

A szériagyártású Eco_cee'd nem tér majd el jelentősen a Frankfurti Autószalonon bemutatott tanulmánytól, vagyis az 1,6 literes CDRi dízelmotor és a különböző üzemanyag-gazdálkodási technológiák ötvözete teszi étvágytalanná a kompakt Kiát.



Az alacsonyabbra ültetett karosszéria és néhány kiegészítő légterelő 11 százalékkal csökkenti majd a "zöld" koreai légellenállását, miközben az ISG elnevezésű, fékenergiát hasznosító stop and go rendszer további spórolásra sarkalja az autót. Ezt akkora sikerrel teszi, hogy a gyári adatok szerint a hagyományos verzióhoz képest 17 %-kal kevesebb gázolajat eszik a kúrán átesett Kia, miközben széndioxid-kibocsátása a bűvös 100 g/km-es határt felülről súrolja.

A 100 km-en 3,9 liter gázolajjal is megelégedő Eco_cee'd a hírek szerint három- és ötajtós, ferdehátú, illetve ötajtós kombi karosszériával is elérhető lesz, de mire ez megtörténik már a konkurensek többsége piacra dobja saját étvágytalan autóját. Ennek ellenére mi nem féltjük a hozzánk 2009 első felében érkező Eco_cee'd-et, hiszen az a hagyományos hajtáslánccal is a kategória egyik legjobb ajánlata és ez várhatóan a takarékos verzió esetében sem lesz másként.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását