2024. március 29. - Auguszta

Nem gumilövedék találta el az egyik tüntetőt

Az eddigi vizsgálatok szerint biztosan nem gumilövedék találta el hétfő éjszaka azt a tüntetőt, akit lábsérüléssel szállítottak kórházba - mondta a köztévé kedd reggeli műsorában az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója.
2007. október 23. kedd 08:44 - Hírextra
Gyaramvölgyi László azt is elmondta, hogy véleménye szerint a rendőrség végig ura volt a helyzetnek Budapest belvárosában hétfő este. A tüntetőknek nem volt esélyük, hogy az Operaháznál veszélyeztessék a védett személyeket.

Az összecsapások hétfőn este 8 óra előtt kezdődtek a Nagymező utcánál, miután tüntetők egy több száz fős csoportja a Szabadság térről odavonult, bár azt a rendőrség nem engedélyezte. A tüntetők kövekkel, üvegekkel és tűzijáték-rakétákkal támadtak a rendőrökre, akik könnygázzal és vízágyúval válaszoltak. A demonstrálók autókból barikádot emeltek, de a rendőrök eltolták a kocsikat. Közben a tüntetők kocsikat és kukákat is felgyújtottak, de ezeket a vízágyúkkal eloltották. A rend este fél 11-re állt helyre Budapesten. A rendőrök tizenkét embert állítottak elő, köztük Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökét és a Tomcat néven ismert bloggert.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását