2024. április 16. - Csongor

Az éjszaka már nyugodtan telt

Nyugodtan telt az éjszaka a hétfői zavargások után a fővárosban, hajnalig semmilyen rendbontás nem volt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
2007. október 23. kedd 08:35 - Hírextra
Hétfő este a tüntetők többször összecsaptak a rendőrökkel Budapest belvárosában. A rendbontás este háromnegyed 8-kor kezdődött, a demonstrálók ekkor csaptak össze a rendőrökkel a Nagymező utcánál. Engedély nélkül akartak a Szabadság térről az Operához vonulni, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondott beszédet. A rendőrök feloszlatták a csaknem kétezres tömeget. Könnygázt és vízágyút vetettek be. Később kisebb atrocitás volt a Nyugati téren is, ezt is feloszlatták. A beavatkozások után a demonstrálók szétszéledtek, egy körülbelül száz fős csoport maradt az utcákon.

A rend este fél 11-re állt helyre Budapesten. Az utcákon még lehetett látni rendőröket, de akció már sehol nem volt.

Az összecsapásoknak öt, más források nyolc sérültje van. A sérültek között több újságíró és rendőr is van. A tüntetők több autót megrongáltak, Molotov-koktélokat dobtak a vízágyúkra.

Hétfőn éjfélig 12 embert állítottak elő, közük Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökét és Tomcatet. Úgy tudni, hogy a bloggert éjjel szabadon engedték.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. több dolgozójának is munkával telt az éjszaka. Kedden hajnalra végeztek a budapesti utcák megtisztításával. A tüntetők tíz utcai kukát gyújtottak föl, vagy törtek össze. Ezeket kicserélték. A legtöbb szemetet és törmeléket a Nagymező utcáról és környékéről szedték össze - mondta a Független Hírügynökségnek Horváth László, a cég helyettes szóvivője.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását