2024. április 28. - Valéria

Új kórházi informatikai rendszer

Új kórházi informatikai rendszert adtak át kedden a budapesti Bethesda Gyermekkórházban. A 130 millió forintos beruházás eredményeként a kórház két telephelyén megújult a vonalas telefonos és vezeték nélküli hálózat, új betegirányító rendszert építettek k
2007. október 22. hétfő 19:48 - Hírextra
A kiépített infokommunikációs rendszer további könnyítéseket tesz lehetővé, hiszen segítségével videokonferenciák rendezhetők, vagy a gyors adatátvitelnek köszönhetően a különböző munkaasztaloknál azonnal lekérhetők a betegadatok - tette hozzá a főigazgató -, továbbá az orvosok, asszisztensek egymással "házon belül" ingyen telefonálhatnak, és lehetőség nyílik az úgynevezett e-szignó és időpecsét használatára és a betegirányító, -hívó rendszer segítségével csökken a várakozási idő.

A rendszer arra is ad lehetőséget, hogy a hozzáféréssel bíró orvosok a kórház területén kívülről is elérjék az intézmény belső rendszerét. A főigazgató elmondta: a beruházással jelentősen csökkennek a kórház adminisztrációs költségei. A 130 millió forintos beruházást a Cisco Magyarország 70 millió forinttal, a Magyar Telekom T-Systems 50 millió forinttal támogatta a Bethesda kórház 10 millió forintos önrésze mellett.

Tankó Zoltán, a T-Systems vezetője úgy vélte a beruházás két év alatt térül meg. Az új kórházi rendszer átadásán jelen volt Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és a két beruházó cég vezetője.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását