2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szabadfogású számítógépverseny 19 év alattiaknak

Október közepéig küldhetik be műveiket azok a 19 év alatti fiatalok, akik jelentkeznek a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ hatodik alkalommal megrendezendő Szabadfogású Számítógépversenyére.
2008. szeptember 22. hétfő 12:39 - Hírextra
A versenyre bármivel lehet pályázni, ami számítógéppel készült: legyen az játék, honlap, szoftver, animáció vagy robot, a lényeg, hogy a pályamű ötletes és újszerű legyen. A verseny fő szempontja a kreativitás, az érdekes, egyéni gondolatok felvetése, eredeti megoldások megtalálása. A beküldési határidő október 13. Jelentkezési lap és további információ a verseny honlapján a www.verseny.c3.hu című honlapon érhető el - tudatta a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ.

A beérkező műveket képző-, video- és zeneművészekből, informatikusokból és tanárokból álló zsűri bírálja majd el, amelynek tagja: Szegedy-Maszák Zoltán médiaművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese, Pásztor Erika Katalina építész, médiaművész, Palócz István informatikai tanácsadó, tanár, Szörényi Beatrix médiaművész, Bereznyei Róbert - művésznevén Tigrics - elektronikus zenész, valamint Pohly Ferenc és Muráti Ákos a 2003-as verseny fődíjas nyertese.
A legjobbnak ítélt húsz alkotásából kiállítás nyílik, amely december ötödikétől tizennegyedikéig látható majd a Design Terminálban a Deák téren. A nyilvános bemutatkozási lehetőség mellett a verseny támogatóinak köszönhetően nagy értékű nyereményeket is kapnak a díjazottak.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány 1996 óta foglalkozik a digitális kultúra terjesztésével, elismerést és ismertséget pedig számtalan európai együttműködésen alapuló médiaművészeti kiállításával, kutatás-fejlesztési projektjeivel - mint például a Freemail kifejlesztésével - és nem utolsó sorban az immáron hatodik éve megrendezendő Szabadfogású Számítógépversennyel váltott ki. A megmérettetés népszerűségét az is jelzi, hogy az elmúlt öt évben közel 3500 nevező 4000 pályázattal jelentkezett a versenyre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását