2024. május 7. - Gizella

Munkában az operatív törzs

Egyelőre nem történt semmilyen rendkívüli esemény az október 23-i ünnepségsorozathoz kapcsolódóan - tájékoztatta Budai Bernadett kormányszóvivő az MTI-t, a hétfőn reggel óta ülésező, az állami ünnepségsorozat előkészítését és lebonyolítását felügyelő oper
2007. október 22. hétfő 16:15 - Hírextra

Elmondta: a testület október 23-án és november 4-én is egész nap ülésezik majd, a köztes időszakban pedig telefonügyeletet tart.

 Az operatív törzs tagja a Országos Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Nemzetbiztonsági Hivatal, a Köztársasági Őrezred, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a fővárosi védelmi bizottság képviselője, a Miniszterelnöki Hivatal, a rendezvényszervezéssel megbízott cég kapcsolattartója, valamint a Budapesti Közlekedési Vállalat képviselője.  

Az operatív törzs irányítója Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke, helyettese Pimper Richárd helyettes kabinetfőnök.   

Budai Bernadett beszámolt arról: hasonlóan augusztus 20-hoz, most is készült biztonsági, kiürítési, és tömegközlekedési terv, valamint rendelkeznek részletes meteorológiai előrejelzéssel.    

Gál J. Zoltán az augusztus 20-i rendezvénysorozat befejezése után úgy vélte: a résztvevők jelesre vizsgáztak, de a következő hasonló rendezvénynél szükség lenne arra, hogy az operatív törzs tagja legyen a Budapesti Közlekedési Vállalat képviselője is.   

Daróczi Dávid kormányszóvivő a múlt héten úgy fogalmazott, a kormánynak két fontos szempontja van: az egyik, hogy méltó módon lehessen megemlékezni október 23-ról, a másik, hogy ne fordulhasson elő az, ami tavaly.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását