2024. május 2. - Zsigmond

Hároméves az önkéntes-hivatásos haderő

Hároméves az önkéntes-hivatásos haderő, amelynek alkalmából ma rendezik meg az Önkéntes haderő napját; 2004. november 3-án szereltek le országszerte az utolsó sorkatonák a Magyar Honvédségtől, összesen 1.831-en.
2007. október 31. szerda 08:29 - Hírextra

Három évvel ezelőtt a sorozott hadsereg utolsó 10 napját egy óriási, 30 méter hosszú sárga "centi" jelképezte a budapesti Hősök terén, amelyből az utolsó darabot a miniszterelnök és a honvédelmi miniszter vágta le november 3-án. A miniszterelnök aznap azt mondta: "Magyarország fiainak, édesanyáknak, aggódó feleségeknek, kedveseknek jelentem: Magyarországon nem lesz több sorozás".

A sorkatonák leszerelésével hosszú, 136 éves tradíció ért véget.
Az önkéntes haderőre történő átállás egyéves évfordulója alkalmából szerdán rendezik az Önkéntes Haderő Napját, amely alkalmából Szekeres Imre honvédelmi miniszter bemutatja a honvédelmi tárca megújult honlapját. A rendezvényen részt vesz a Magyar Honvédség hazai és missziós feladatai ellátásában kiemelkedő szerepet játszó alakulatainak kijelölt állománya is, összesen mintegy 150 katona.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását