2024. március 28. - Gedeon, Johanna

1180 vers egy hét alatt

Vasárnap este adták át a Merlin Színházban a 9. Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál elismeréseit Budapesten. Kaleidoszkóp-díjban részesült mások mellett Fekete Ágnes, Nemes Levente, Gál Tamás és a NeoFolk együttes. Magiszter különdíjat kapott a 87 éves
2007. október 22. hétfő 09:39 - Hírextra
A zsűri összesen 8 millió forint értékben osztott szét elismeréseket a fesztivál legjobbnak ítélt előadói között.

Kilencedjére rendezték meg a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivált október 15-e és 21-e között Budapesten. 337 előadó lépett színpadra a Merlin Színházban. 94 nagyprodukciót, és 130 egyéni verselőadást kísérhetett figyelemmel a közönség illetve a zsűri. A maratoni versfesztiválon 23 előadóest, 18 vers- és világzenei koncert, 37 performance, valamint 6 mozgásszínházi előadás várta a nézőket. A szervezők 16 külföldi (idegen nyelvű), illetve határon túli (magyar nyelvű) előadást láttak vendégül. Összesen 1180 vers hangzott el az egy hét alatt.

A versmondók versenye mellett a mozgás- és utcaszínházi előadások, az énekelt-és megzenésített versek, valamint a világzenei produkciók is versengtnek egymással. A Vidám Művek Fesztiválján a zsűri az igényesen szórakoztató darabokat vette górcső alá.

A Versmondó Szalon idei fődíjasa Fekete Ágnes. A VersZenék kategóriában Kaleidoszkóp-díjban részesült a NeoFolk együttes, valamint Nemes Levente előadóművész. A hivatásos művészek -Pódiumi Estek Fesztiválja győztesei Gál Tamás, valamint Szauter Dominika és Jankovics Anna. A Pódiumi Estek Fesztiválján a nem hivatásos művészek kategóriában a Tett Quartett részesült Kaleidoszkóp-díjban. Szintén a fesztivál fődíjával térhetett haza a sepsziszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes, mozgásszínházi produkciójukért.

A VersFesztivál könyvsorozatának Kaleidoszkóp-díját két fiatal szerző, Debreczeni Boglárka és Pelesek Dóra vehette át. Értékes különdíjban részesült a balatonszemesi ALT csoport, a Kosbor együttes, valamint a Mámor együttes. A Versfesztivál "korelnöke" a 87 éves Mihályi Jánosné Magiszter-különdíjban részesült. Lutter Imre fesztiváligazgató érdeklődésünkre elmondta: Mihályi Jánosné "vérbeli profi", bár elmúlt hetvenéves, amikor versmondással kezdett foglalkozni.

A fesztivál vendége volt ebben az évben többek között a Palya Bea Quintett, Mácsai Pál és Huzella Péter, Jordán Tamás és Sebő Ferenc, Czeizel Gábor három rendezésével és Kádek Heny. A fesztiválzáró gálaesten Müller Péter Sziámi és zenekara, valamint Karafiáth Orsolya költő lépett fel a Merlin Színházban.

A Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon több mint hatezer látogató fordult meg október 15-e és 21-e között a Merlin Színházban. Lutter Imre fesztiváligazgató a Független Hírügynökségnek elmondta: ezzel nézőcsúcsot állítottak fel, eddig még soha ennyien nem voltak kíváncsiak a rendezvényre. Tavaly négyezer nézője volt a versmaratonnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását