2024. május 11. - Ferenc

64 évet késett a képeslap

"Némi" késéssel, 64 év után érkezett meg egy képeslap Japánba. A lapot egy japán katona küldte Burmából még a második világháború idején egy barátjának. A szerencsés, bár kései célbajutásban közreműködött egy japán cserediák és egy volt amerikai katona, a
2007. október 21. vasárnap 15:05 - Hírextra
A küldemény Burmából indult. Nagaszakin, Arizonán és Hawai-n utazott keresztül, mire 64 év múlva elérte címzettjét, a most nyolcvanéves Sizuó Naganót, aki nagyon meglepett és boldog volt. A képeslapot Nobucsika Jamasita adta föl, aki, mielőtt behívták katonának, együtt dolgozott vele.

A képeslapot az idős úrnak a múlt héten adta át a Mukogawa Női Egyetem egyik húszéves tanulója, aki Hawaiiban volt cserediák. Ott találkozott egy nővel - annakidején az ő apósához került véletlenül a képeslap, amikor Japánban volt katona. A férfi Amerikába is magával vitte emlékül. A volt amerikai katona Arizonában élt, miután hazatért a második világháborúból. Már 25 éve halott, de fia is megtartotta az ereklyét, és magával vitte, amikor Hawaiira költözött.

Az öreg képeslapon egy gazdaság látható, amelyen lovakkal művelik a földet a gazdák, a háttérben hófödte hegycsúcsok vannak. A következőket írta rá 1943. február 16-án a japán kiskatona: "Hosszú ideje nem láttuk egymást. Ott még mindig hideg lehet. Itt olyan az idő, mint Japánban júliusban vagy augusztusban". A katona 23 évesen vesztette életét Burmában, 1944-ben, betegség következtében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását