2024. április 29. - Péter

Van hozzá arcuk!

A fiziognómiát valaha arra is használták, hogy a halál időpontját előrevetítsék. Az arc a test legkifejezőbb része, minden érzelem kiül rá, és minden tragédia leolvasható csupán abból, hogy valakire rápillantunk. Ez egy ösztönös reakció, de az arcvonásokb
2008. június 9. hétfő 18:30 - Hírextra
Biztosan te is láttál már olyan nőt, akit hosszú ideig csúnyának és szürkének láttál, majd egy napon arra lettél figyelmes, hogy szinte sugárzik, és annyira jó ránézni, hogy azt mondod: megszépült.

Ha ez nem plasztikai műtétek sora miatt következett be, akkor bizony érzelmi változásokon ment át, kiteljesedett a szakmájában vagy – és ez a valószínűbb – megismerte élete szerelmét, akivel harmonikus kapcsolatban él. A testünkben lezajló folyamatok hatással vannak arcvonásainkra, akár akarjuk, akár nem. És ezt mások is észreveszik.

Az arcelemzés igen részletes képet mutathat arról, milyenek vagyunk a mindennapi életben. De arra már kevesebben gondolnak, hogy olykor a jövőbe tekinthetünk általa, ami félelmetes felismeréseken keresztül vezethet el minket ennek elfogadásáig. A 18. században élt egy lelkész-filozófus, aki nagyon komolyan foglalkozott a fiziognómia, azaz az arcolvasás művészetével. Egy tragédiába torkolló eset a leghíresebb történet a svájci Johann Caspar Lavater munkásságáról.

Elmúlás jelei a szépségben

Egy francia nő kereste fel őt, aki szerette volna tudni, milyen jövő vár imádott 15 esztendős lányára. A kislány szép volt, szabályos vonásokkal rendelkezett. Lavater kielégítette az anya kíváncsiságát és készített egy elemzést, de mellé adott egy borítékot is, amit csak hat hónap múlva bonthattak fel. A lány öt hónap múlva meghalt, és az anya halála után harminc nappal felnyitotta Lavater borítékát. A levélben az állt, hogy a kamaszlány öt hónapon belül távozik az élők sorából.

Az arcvonásokból való olvasást már a kínaiak és a babilóniaiak is ismerték. Kínában az orvostudományhoz szervesen hozzátartozott a fiziognómia már kétezer évvel ezelőtt. Az arcelemzés az asztrológiát és a tenyérjóslást is megelőzte. Többen is próbálkoztak azzal, hogy bebizonyítsák az arc és az érzelemvilág közötti összefüggéseket.

Darwinnak sikerült maradandót alkotnia ezen a téren, így született meg az összehasonlító biológia. Később a pszichomorfológia is megszületett Claud Siagud francia orvosnak köszönhetően, amely a fizimiska és a biológiai törvényszerűségek közötti összefüggéseket tárta fel. Ezen a tudományágon belül azonban azt is figyelembe veszik egy páciens vizsgálatakor, hogy milyen környezetben él, vagy hogy milyen neveltetést kapott, így sokkal kisebb a tévedés lehetősége.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását