2024. május 4. - Mónika, Flórián

Sok színészünké nagy

A Vígszínház társulatánál járt csütörtökön a "Tiszta Szívvel Kommandó". Az orvosokból álló szűrőcsapat a próbák szüneteiben mérte a művészek vérnyomását, koleszterinszintjét, haskörfogatát és testsúlyát.
2007. március 1. csütörtök 16:50 - Hírextra
A szűrést a Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Atherosclerosis Társaság szervezte. Több mint harminc művész, színházi dolgozó vett részt a vizsgálatokon. Nagy Ákos a program egyik szerzője elmondta, aki éppen a színpadi próbáról érkezett, annak érthetően magasabb volt a vérnyomása, így a mérésnél ezt figyelembe vették. Eszenyi Enikőnek nem a vérnyomása, hanem a súlya volt több, mint a próba előtt. A művésznő ugyanis 5 és fél kilós jelmezében állt a mérlegre. A teátrum igazgató-főrendezője Marton László is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen a vizsgálaton, és Alföldi Róbert is kivárta a sorát, közölte Nagy Ákos.

Az összesítésből kiderült, hogy a színészek között számosan vannak, akiknek a haskörfogata meghaladta a megengedett mértéket. A szűrőcsapat ellátta tanácsokkal a művészeket, ugyanis nem köztudott, hogy a hasi elhízás a testsúly gyarapodásnál is veszélyesebb, számos szívprobléma kialakulásához vezethet. A nőknél a 80 cm, míg a férfiaknál a 94 cm a haskörfogat felső határa. Aki ezt a mértéket meghaladja, annak oda kell figyelnie a táplálkozására, hansúlyozta Nagy Ákos.

A "Tiszta Szívvel Kommandó" legközelebb kedden a Fővárosi Tűzoltósághoz indul bevetésre . A következő hetekben vidéki nagyvárosokba látogatnak majd el, hogy a nagyközönség körében is elvégezzék az ingyenes vizsgálatokat. Elsőként Debrecenbe megy a szűrőcsapat március 10-én.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását