2024. április 29. - Péter

Megemlékeztek a rendőrök október 23-ról

A nemzeti ünnepről, október 23-ról egy olyan rendőrség emlékezik meg, amely érti, 56 máig szóló üzenetét, s a demokráciába vetett hitet, a hazaszeretetet, a becsületet, a demokratikus törvények tiszteletét és azok betartását a legfontosabbnak tekinti - er
2007. október 20. szombat 14:49 - Hírextra

A főkapitány emlékeztetett rá: a rendőrség hivatása, hogy "az oly soká és oly nehezen kivívott" demokrácia parlamentáris keretek között hozott szabályait, törvényeit őrizzék, megtartsák és megtartassák.

Mint mondta, a többség értékeli a rendőrség misszióját, és támogatja feladata elvégzésében. Felhívta a figyelmet rá, hogy a bizalmat meg kell szolgálni, meg kell felelni a feladatnak.

Megjegyezte: 1956 egyik fontos üzenete a rendőrség számára példát venni Kopácsi Sándorról, aki a forradalom idején Budapest rendőrfőkapitánya volt. Ez azt jelenti, "hogy a rendőr a törvényességtől nem tágíthat, de ha a törvényt szakszerűen és az adott helyzetnek megfelelő legnagyobb humánummal alkalmazza, kivívja a szűkebb és tágabb közösség tiszteletét".

A forradalom arra is int, hogy úgy kell élni és cselekedni, hogy mi is érdemessé váljunk utódaink tiszteletteljes figyelmére - mondta, hozzátéve: példaképeik, az ,56-os hősök kiállták a történelem próbáját, de "bennünket már holnap, cselekedeteink másnapján mérlegre tesz a minket megbízó társadalom, jól végezzük-e a tőle kapott feladatokat".

A rendőrség előtt álló feladatokról szólva kiemelte: "a mi dolgunk, hogy senki, semmi ne veszélyeztethesse a békés ünneplőket; a mi dolgunk, hogy tiszteletünk mellett óvjuk, védjük az ünnep és október 23-a méltóságát, az állampolgárok nyugalmát".

Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter, Kopácsi Sándornak a rendőrség Teve utcai székházának oldalán elhelyezett emléktáblája előtt mondott beszédében kiemelte: Kopácsi Sándor szellemisége, "a szabadságnak és kötelességtudásnak az a különleges elegye, ami az ő személyében egyesült", valamennyiünk számára példát ad, nemcsak az ünnepen, hanem hosszabb távon is.

A rendőrség szombati ünnepségén Takács Albert miniszter Bátorság Érdemjelet adományozott Balogh Viktor Béla főtörzsőrmesternek hősiességéért; az esztergomi járőr mellett mintegy 70-en vehettek át elismerést, jutalmat példamutató munkájukért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását