2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidesz a felelős az egészségügy helyzetéért?

Kökény Mihály szocialista egészségpolitikus sajnálatosnak tartja, hogy a Fidesz önző pártpolitikai célok érdekében megzavarja a kórházi világot, és így az egészségügybe befektetőket elfordulásra készteti.
2009. április 6. hétfő 14:29 - HírExtra
Az MSZP-s politikus - reagálva Pesti Imre (Fidesz) sajtótájékoztatójára - közölte: pártpolitikai nyilatkozatok után nem csoda, hogy a befektetők mögött álló finanszírozók is elbizonytalanodnak.

Pesti Imre (Fidesz) újságíróknak hétfőn azt mondta, szocialista részről tisztességtelen volt kiállni a HospInvest Zrt. mellett, amely cég működését gazdasági és szakmai botrányok kísérték.

"Az elmúlt időszakban folyamatosan jeleztük, hogy ami szocialista kötődésű önkormányzatokban, szocialista vezetésű megyében zajlik, s ahol a HospInvest előre tör, mindenféle gazdasági megfontolást nélkülöz" - fogalmazott Pesti Imre, emlékeztetve arra, hogy a Heves Megyei Önkormányzat és a zrt. közötti szerződést első fokon megsemmisítette a Nógrád Megyei Bíróság.

Mindenhol, ahol a HospInvest megjelent, romlott az egészségügyi ellátás színvonala, és szakmai, gazdasági botrányok kísérték a cégcsoport működését - mondta a fideszes politikus.

Kökény Mihály közölte: "El a kezekkel a gyógyítástól", a kórházi gyógyítás belső világa nem lehet pártpolitikai küzdelmek tárgya.

Megjegyezte: a szocialisták soha nem kérdőjelezték meg, hogy fideszes vezetésű önkormányzatok miért döntöttek a helyi egészségügyi intézmények magánbefektetők általi működtetése mellett. Feltételezhető - mondta a szocialista politikus -, hogy a helyi önkormányzat felelősséggel el tudja dönteni, hogy egy adott intézmény működtetésének mi a legcélszerűbb módja.

Mint mondta, ezt csak szakmai alapon lehet mérlegelni, és nagyon nagy gondot okoz egy amúgy is nehéz helyzetben lévő országnak, "ha azt üzenjük, hogy a különböző befektetőket vélt politikai szimpátia alapján ítélünk meg" - vélte. Megjegezte, Európa számos országában a szolgáltatási területen jelentős a magántőke szerepvállalása.

"Több higgadtságot és kevesebb olcsó demagógiát" - kérte Kökény Mihály, aki bízik abban, hogy a HospInvest képes lesz stabilizálni a helyzetét, azonban ehhez nyugalom és szakmai döntések kellenek.

A több kórházat is üzemeltető HospInvest pénteken csődvédelmet kért, miután a CIB Bank a cégcsoport betegellátási tevékenységének ellenértékeként átutalt összeget teljes egészében az általa lejártnak nyilvánított hitel törlesztésére fordította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását