2024. április 20. - Tivadar

Elkezdődtek az ünnepi rendezvények

Szombaton elkezdődtek az ünnepi központi rendezvények Budapesten. Az 56-osok terén szabadtéri múzeum, utcaszínház és nyitott filmstúdió várja az érdeklődőket. Ugyanitt óriásplakát kiállítás is nyílt. Emellett forrdalmi emlékpontok, azaz információs sátrak
2007. október 20. szombat 12:53 - Hírextra
Szombat délelőtt megnyílt a szabadtéri múzeum, utcaszínház és nyitott filmstúdió az 56-osok terén. Itt történelmi élőképsorozat és interaktív színházi programok várják az érdeklődőket. Korabeli járművek kiűállításával idézik meg az 50-es éveket és az 56-os forradalom és szabadságharc napjait.

Ugyanitt óriásplakát-kiállítás nyílt - 56 Kép és Regény címmel. Magyar rajzolók képregényekben dolgozták fel az 1956. október 23-ai eseményeket.

Forradalmi emlékpontok, azaz információs sátrak is nyíltak szombat délelőtt. Ezekben filmvetítéseket, történelmi idegenvezetéseket tartanak. Az emlékpontok helyszínei: 56-osok tere, Kossuth tér, József körút és Gellért tér.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását