2024. július 23. - Lenke

Aktivisták is figyelnek a rendre a Fidesz nagygyűlésen

Egy biztonsági cég és több száz aktivista figyel a rendre a Fidesz október 23-i nagygyűlésén az Astoriánál, ahova több tízezer embert várnak - mondta a párt operatív igazgatója szombaton Budapesten.
2007. október 20. szombat 12:47 - Hírextra

A sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt nem fedte fel a közreműködő biztonsági cég nevét, csupán azt közölte, hogy a Fidesz már évek óta ezzel a társasággal dolgozik.

Az operatív igazgató tájékoztatása szerint az előkészületek során folyamatos volt az egyeztetés a rendőrséggel, helyszíni bejárást is tartottak és a rendezvény alatt is állandó lesz a kapcsolat. A rendezőgárdánál időkódos videokamerák is lesznek, és ha az aktivisták olyan eseményt tapasztalnak, amiről úgy vélik, érdemes rögzíteni, megteszik.

Kérdésre válaszolva Nyitrai Zsolt közölte: a rendőrség nem jelezte számukra, hogy rendbontók készülnének ráépülni a Fidesz menetére, amikor az Astoriától a Terror Házához vonulnak. Mint mondta, Szilvásy Györgynek, a nemzetbiztonságért felelős miniszternek ez a kijelentése politikai célzatú.

Azzal kapcsolatban, hogy rendbontás esetére készült-e vészforgatókönyv, Nyitrai Zsolt azt mondta: a Fidesz békés, nyugodt megemlékezést akar.

Mint elhangzott, az Astoriánál a színpadot a kereszteződésben, az Erzsébet hídnak háttal állítják fel, és a Rákóczi úton, a Múzeum körúton, valamint a Károly körúton több száz méteren kivetítőket állítanak fel. A program - amelynek házigazdája Balogh Erika színművész lesz - 15 órakor kezdődik.

Beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője, 56-os halálraítélt, Tarlós István, a Polgári Szociális Bázis vezetője, a népszavazási kampány politikai felelőse, és Tőkés László református püspök.

A beszédek után kulturális, zenei programok lesznek. A mintegy másfél órás program után a menet az Astoriától az Andrássy úton a Terror Házáig vonul, ahol gyertyagyújtással emlékeznek 1956 hőseire. A rendezvény itt fejeződik be - közölte Nyitrai Zsolt.

A Fidesz másodszor tartja megemlékezését az Astoriánál. A tavalyi nagygyűléssel egy időben a főváros több pontján zajlottak összecsapások a tüntetők és a rendőrök között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását