2024. május 3. - Tímea, Irma

Büntetés a döntő futamon

Lewis Hamilton csak egy, közepes kerékabroncs-garnitúrát használhat a mindent eldöntő vasárnapi futamon Brazíliában. Csapatának, a McLarennek, 15 ezer eurós (majndem 4 millió forintos) büntetést kell fizetnie. A brit pilótát azért büntették meg, mert a pé
2007. október 20. szombat 11:22 - Hírextra
Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke azt mondta, a dolog száz százalékban a csapat hibája volt, nem pedig a pilótáé. Hamiltonon kívül a Honda pilótája, a brit Jenson Button és Szato Takuma, a Super Aguri japán versenyzője is megszegte ezt a szabályt Brazíliában.

A versenyszabályzat egyértelműen kimondja, hogy "egyik versenyző sem használhat egynél több esős és különösen esős pályára való gumigarnitúrát" az első és második szabadedzés alatt.

Az év utolsó nagydíján, Braziliában dől el a világbajnoki cím sorsa. Hamilton jelenleg az első 107 ponttal, Fernando Alonso 103 ponttal a második, Kimi Raikönen a harmadik 100 ponttal.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását